Dieren verzorgen en/of groenonderhoud: Je bent nodig!

Houd je ook zo van dieren? Je kunt als dierenvriend veel betekenen en doen!

Gewoon bij jou in de buurt in Hilversum kun je er als vrijwilliger voor zorgen dat de dieren de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen. En bij de Dierenweide doe je vrijwilligerswerk voor een goed doel!

 

Waarom zijn er altijd vrijwilligers nodig? 

Vrijwilligerswerk doe je in je vrije tijd en soms komt daar iets anders voor in de plaats zoals werk, een blessure of een (andere) hobby. Helaas moeten we dan weer afscheid nemen van een vrijwilliger. 

Bij de dierenweide zijn vrijwilligers blijvend van groot belang omdat er dagelijks mensen aanwezig moeten zijn voor de dieren en de handen uit de mouwen moeten steken.  Natuurlijk doen we dat samen want alleen is dat een hele klus. 

 

Hoe ziet jouw dierenhulp eruit? 

Dagelijks om 09.00 uur (op zondag om 10.00 uur) komen de vrijwilligers binnen. Iedereen weet zijn taak, of dit word je door de coördinator verteld.

De geiten en schapen worden van elkaar gescheiden en het voeren wordt voorbereid. Wanneer zij lekker gegeten hebben worden Liesje en Tommy, Roosje het varken, de konijnen en ezels gevoerd.

De dagelijkse schoonmaak, het weghalen van uitwerpselen, vegen van het terrein en andere klussen krijgen daarna extra aandacht.

Dan is het tijd voor koffie drinken om daarna weer flink aan te pakken, denk hierbij aan weer poepscheppen, vegen of harken.

Tijdens het schoonmaken en opruimen is er natuurlijk tussendoor ruimte om de dieren te knuffelen of te aaien!

Er zijn ook vrijwilligers waarbij het accent meer ligt op onderhoud van gebouwen, omheiningen en dergelijke. Deze vrijwilligers zie je ook wel eens helpen met poetsen en vegen wanneer er hulp nodig is.

 

Ook zin om je best te doen voor dit mooie doel? 

Misschien past bovenstaande beschrijving niet bij jou maar wil je wél helpen. We hebben ook hulp nodig in fondsenwerving, marketing, social media of geef je eigen idee over hoe jij kunt bijdragen aan ons door; je bent welkom!