Charlie, Dixie, Koosje en Vincent

De dwerggeiten Charlie, Dixie, Koosje en Vincent lopen op een deel van de Dierenweide wat toegankelijk is voor iedereen. Je kunt zo echt contact maken met deze leuke dieren. Vooral met mooi weer is dit een populaire plek om even uit te rusten. 

De geiten komen – wanneer je op het bankje of op de boomstam zit –  regelmatig rondsnuffelen. Ze zijn vaak op zoek naar iets om op te kauwen.  Ze mogen niets te eten krijgen van bezoekers, want dat is slecht voor hun gezondheid.  Dat is voor alle dieren op de Dierenweide hetzelfde.

Vincent is al op leeftijd en ligt graag in het zonnetje uit te rusten. Charlie, Dixie en Koosje klimmen regelmatig op- of in hun geitenhuisjes. Voor de kinderen is er een speeltuintje met ruimte om te picknicken buiten de Dierenweide. Zo heeft iedereen zijn eigen speel- en eetplek.

 

 

 

 

 

Wat eet een geit?

Alleseter?

Een geit staat erom bekend dat ze alles willen eten. Dat ze overal aan knagen wil niet zeggen dat al het voedsel goed voor hen is. Zeker dwerggeiten niet, want die worden snel te dik.

Waarom mag jij als bezoeker dieren niet voeren op de Dierenweide?

  • Ze kunnen zichzelf overeten of iets verkeerds binnen krijgen waardoor ze erg ziek kunnen worden en zelfs kunnen overlijden. 
  • Bij het zien van jouw ’tractatie’ kunnen alle dieren die loslopen op jou af komen rennen en daardoor snel ruzie krijgen met elkaar. Een bijt, trap of duw kan dan makkelijk ontstaan bij jou of een ander dier. Dat kan verkeerd aflopen en dat willen we niet! 
  • Ze hebben ’s ochtends al het voedsel gekregen wat het best bij hen past. Dat is voor alle dieren genoeg en dan blijven ze zo lang mogelijk gezond en kunnen we allemaal het langst van onze dieren genieten.