Liesje en Tommy, de Shetlandpony’s

Maak kennis met Liesje en Tommy, onze vrolijke Shetlandpony’s die op de Dierenweide in Hilversum wonen. Met hun zachte vacht en vriendelijke ogen zijn ze favoriet onder de bezoekers van de Dierenweide

Liesje en Tommy zijn niet alleen alleen lief en intelligent, maar ze houden er ook van om nieuwe mensen te ontmoeten en begroeten. Ze zijn altijd blij om nieuwe vrienden te maken. Wanneer je de kans krijgt om hen te bezoeken, aarzel dan niet om Liesje en Tommy een aai te geven! 

Wil je nog wat meer over Liesje en Tommy weten? Tommy is de grootste en is met zijn 15 jaar de oudste. Liesje is 4 jaar en kleiner dan Tommy, maar wel de brutaalste! 

Wat is een Shetland pony?

De shetlandpony of Shetlander is de kleinste ponysoort van de wereld. Ze zijn erg sterk en kunnen goed tegen slecht weer maar een schuilstal vinden ze toch wel heel fijn. 

Het karakter van een Shetlandpony is vrolijk, aanhankelijk, ondernemend, intelligent en leergierig. Maar ze zijn ook koppig en eigenwijs

Shetlanders hebben aanleg om dik te worden en kunnen wel 30 jaar oud worden. Ze hebben weinig voedsel nodig. Op de Dierenweide Zonnehoeve krijgen ze precies wat ze nodig hebben. Het is dan ook heel slecht voor hun gezondheid om gevoerd te worden door bezoekers. Ze kunnen daar zelfs erg ziek van worden en dood gaan! 

Voeder Liesje en Tommy niet en doe dat ook niet bij onze andere lieve dieren!