Over de stichting

‘Het beheer van de Dierenweide door het werven van donateurs en vrijwilligers en het verzorgen van de dieren en het onderhoud van de Dierenweide’. Zo staat het doel van de Stichting Dierenweide Zonnehoeve omschreven in de statuten. Daarnaast is vastgelegd dat we de aan onze zorgen toevertrouwde dieren een natuurlijke, veilige en gezonde leefruimte bieden, waar bewoners en medewerkers van Zonnehoeve en hun bezoekers op een natuurlijke manier kennis kunnen maken met dieren en de natuur. Ook andere groepen uit de omgeving kunnen er een plezierige en nuttige dagbesteding vinden

Sinds de oprichting van onze Stichting in 2005 , bezoeken veel bewoners en familie van Expertisecentrum HilverZorg Zonnehoeve en omwonenden de Dierenweide. Ook veel kinderen uit de buurt al dan niet met begeleiding komen in het ernaast gelegen speeltuintje spelen en de dieren bezoeken.

Van origine was het doel de bewoners van Zonnehoeve ontspanning en contact met dieren aan te bieden en dat in de omgeving de tuin kinderen aan zou trekken zodat de ouderen ook de jeugd ontmoeten.

Het bieden van een vrijetijdsbesteding voor vrijwilligers, een werkervaring werk trainingsplek voor scholieren en reïntegratie (praktijkschool) dagbesteding voor Gijs en Bregje en de bewoners van Visio.

Bovendien kunnen we basisscholen faciliteren om op de kinderboerderij natuuronderwijs te bieden. In het verpleeghuis Zonnehoeve kunnen we op een afgesproken tijdstip met kleine dieren in knuffelmandjes langs gaan.

Het beheer, het verzorgen van gezelschapsdieren, het onderhoud van de weide en de stallen, is volledig vrijwilligerswerk. Het team vrijwilligers is van alle leeftijden.