Join ons team en maak een verschil voor onze dieren!

Onze Dierenweide is een plek waar we trots op zijn, en dat hebben we mede te danken aan onze fantastische vrijwilligers! Onze vrijwilligers zijn gepassioneerd en toegewijd in het verzorgen van onze dieren en het onderhouden van de weide. Ze zijn onmisbaar voor het welzijn van onze dieren en het succes van onze organisatie.

Maar we kunnen altijd nog meer hulp gebruiken! We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons willen komen helpen bij het verzorgen van onze dieren en het onderhouden van de weide. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt, wel is het belangrijk dat je oud genoeg bent om te zien dat dierenliefde – naast het voeren en water geven van dieren – ook bestaat uit het schoon en netjes houden van de dierenverblijven en het terrein.

Bovendien kom je terecht in een gezellig team van gelijkgestemden die allemaal een passie delen voor dieren en natuur.

Dus, als je interesse hebt om ons te komen helpen als vrijwilliger bij onze dierenweide, neem dan gerust contact met ons op! We verwelkomen je graag in ons team.

Daisy aan het woord
“Ik woon in Hilversum en houd ontzettend van in de natuur zijn en van dieren. In plaats van dat ik geld geef aan een ver doel, kan ik nu echt het verschil maken voor de dieren maar ook voor de directe omgeving. De Dierenweide ligt midden in het groen en hoort bij Landgoed Zonnestraal. Door mee te helpen ben ik zelf zinvol bezig en de dieren zijn altijd dankbaar. Wat ik mooi vind aan de Dierenweide Zonnestraal is dat het een kleine organisatie is. Je leert snel nieuwe mensen kennen en je kunt zoveel helpen als je zelf wilt. Natuurlijk moet men wel op je kunnen rekenen qua tijd maar ook met de inspanning die je levert. Dat vind ik alleen maar leuk. Ik kom elke keer blij thuis.”
Lisa aan het woord
“Ik kan me geen betere manier bedenken om mijn tijd door te brengen dan op de Dierenweide! Als vrijwilliger heb ik de kans om te werken met een diverse groep dieren, van konijnen tot ezels en alles daar tussenin. Ik geniet er echt van om de dieren te verzorgen en te zien hoe ze opbloeien onder onze zorg. Onder verzorging versta ik ook dat ik elke keer met emmers loop om te boenen, vegen en poetsen, maar dat hoort er juist bij. Hygiëne is erg belangrijk. Maar het is niet alleen de interactie met de dieren die deze ervaring zo geweldig maakt. Ik werk samen met een fantastisch team van gelijkgestemde mensen die allemaal een passie hebben voor dierenwelzijn en natuurbescherming. Het is zo fijn om deel uit te maken van deze gemeenschap en te zien hoe we samenwerken om onze dierenweide tot een mooie plek te maken”.
Vorige slide
Volgende slide

Over vrijwilligers

Stichting Dierenweide Zonnehoeve verzorgt ongeveer 30 dieren, waaronder konijnen, schapen, pony’s, ezels en nog veel meer. De verzorging van deze kost veel tijd en energie. Er de Dierenweide draait volledig op de hulp van vrijwilligers; er zijn geen betaalde medewerkers.

Vrijwilligerswerk kan op verschillende manieren, maar bij de Dierenweide gaat het voornamelijk om de verzorging van de dieren. Voeren en knuffelen is het leukst, maar er hoort ook het schoonmaken van de dierenverblijven, het vegen en harken van het terrein, of het opscheppen van uitwerpselen bij. Er is voor iedereen plek die de handen uit de mouwen wil steken, graag buiten is en niet te vergeten een enorme dierenvriend is!

Ons terrein is groot en heeft voortdurend onderhoud nodig. Dat geldt ook voor de verblijven en gebouwen. Ook daarvoor kunnen we altijd extra handen gebruiken.

Omdat we volledig afhankelijk zijn van donaties is het werven van sponsoren en onze naam onder de aandacht brengen ook een belangrijke taak. Bij de Dierenweide kun je daar volledig vorm aan geven en maak je ook echt het verschil!

We kunnen u/je geen onkosten en/of reiskosten aanbieden. Stichting Dierenweide Zonnehoeve wordt geacht haar eigen broek op te houden en dan moet dan ook zorgvuldig alle uitgaven afwegen.